din Romania

Barajul Vidraru

Baraj

Barajul Vidrarul din Arges este in topul celor mai inalte baraje ale lumii, de aceea barajul a devenit de asemenea cel mai inalt punct pentru sariturile de tip bungee jumping.

Barajul Dragan

Baraj

Barajul Dragan este situat in Valea Draganului si este un baraj somptuos de o importanta cruciala impotriva viiturilor si a posibilelor irigatii.

Barajul Păltinul

Baraj

Barajul Paltinul din zona Prahova alimenteaza cu apa orasul Ploiesti si Campina, iar zona barajului Paltinul are loc de campare pentru turisti.

Barajul Tarnita

Baraj

Barajul Tarnita in apropiere de Cluj Napoca are rolul de a produce energie electrica, in zona barajului Tarnita si a lacului fiind atractiva pentru turisti.

Barajul Tău

Baraj

Pe acelasi Drum al Regelui, dupa cativa kilometri se ajunge la barajul Tau, loc in care peinsajul este de-a dreptul fabulos.
Bazinul raului Sebes, unde e situat barajul fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

Barajul Poiana Uzului

Baraj

Barajul Poiana Uzului este un baraj cu contraforti ciuperca, al doilea baraj din Europa de acest tip. Rolul barajului este de a alimenta cu apa potabila judetul Buzau.

Barajul Gura Raului

Baraj

Barajul Gura Raului se gaseste la aproximativ 17 km de Sibiu in Muntii Cindrel la o altitudine de 600m in inima Marginimii Sibiului. In spatele barajul, lacul de acumulare este cel care alimenteaza cu apa si energie electrica municipiul Sibiu.

Barajul Râușor

Baraj

Barajul Rausor este un baraj cu dubla curbura din zona Arges fiind amplasat pe Raul Targului pentru electricitate, irigatii si apa potabila.

Barajul Siriu

Baraj

Barajul Siriu se afla in Buzau, iar pentru constructia acestuia a fost nevoie de schimbarea rutei drumului DN10.

Barajul de pământ argilos. Barajul Motru

Baraj

Barajul Motru din Gorj este un baraj de pamant argilos cu rolul de a produce energie electrica si alimentarea cu apa.