Chei din Romania

Cheile Bicazului

Chei

Cheile Bicazului (la 3 km de statiunea Lacul Rosu si la 30 km de nord est de Gheorgheni)De pe soseaua ce strabate aceasta zona salbatica, facand legatura intre Transilvania si Moldova, putem admira privelisti de o rara frumusete.

Cheile Sohodolului

Chei

Cheile Sohodolului ce apartin muntilor Vilcan sunt o tentatie turistica prin vegetatia bogata si natura activitatilor precum vanatul, pescuitul.

Cheile Carasului

Chei

Cheile Carasului situate in Parcul National Semenic adapostesc numeroasa pesteri si plante ocrotite prin lege, traseul spre chei fiind usor accesibil.

Cheile Dobrogei

Chei

Pestera Cheile Dobrogei este o rezervatie cu vegetatie si fauna complexa, in apropierea orasului Constanta.

Cheile Nerei

Chei

Cheile Nerei situate in muntii Banatului de-alungul raului Nera. Cheile Nerei surprind prin diversitatea traseului, avand multiple lacuri si intinderi de paduri.

Cheile Intregalde

Chei

Cheile Întregalde se afla in Alba, Garda de jos, sunt rezervatie naturala geologica cu un relief ce contine portaluri, conuri de grohotis si plante pe care de disparitie ca floarea de colt.

Cheile Glodului

Chei

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara, pestera feciorilor, pestera cu doua guri si pestera zidita.

Cheile Galbenei

Chei

Cheile Galbenei sunt un loc ce ascunde pesteri, tuneluri subterane si cascade. Canionul vaii Galbenei atrage prin spectaculor iubitorii de aventura.

Cheile Râmetului

Chei

Cheile Rametilor supranumite cheile Rametului sunt cel mai mare obiectiv natural al muntilor Trascau.

Cheile Turzii

Chei

Cheile Turzii sunt o Rezervatie Naturala Protejata, la 6 km de Turda.