Lacuri din Romania

Lacul Stiucii

Lac

La cca 7 km de oras, turistul care a vizitat manastirea, despre care am amintit mai sus, urmand in directia S-SE, un itinerar cuprins intre dealuri joase, poate admira si petrece totodata clipe de neuitat la Lacul "Stiucii" de la Sacalaia, monument al naturii si unde s-a amenajat un mic popas turistic.

Lacul este inconjurat de o vegetatie specifica, pe el plutesc insulite de plaur, printre care habiteaza o importanta fauna ornitologica (rate, lisite) iar in apa adanca de 20 de metri, misuna o mare varietate de pesti (rosioare, stiuci, bibani) care starnesc interesul unui mare numar de pescari.

Lacul Fosilier Suslanesti

Lac

Rezervatie naturala (paleontologica) cu o suprafata de 3.50 ha declarata monument al naturii. Fosilele existente au o duritate foarte mare reprezentand pesti fosili din Oligocen

Lacul Rosu

Lac

Lacul Rosu (la 30 km de Gheorgheni si la 30 km de Bicaz), cel mai mare lac de baraj natural din Romania.Regiunea care inconjoara lacul a fost declarata rezervatie floristica şi faunistica

Lacul Sfanta Ana

Lac

Lacul Sfanta Ana (la 17 km de Bixad),in masivul Ciomatu Mare din Muntii Harghitei (la 950 m altitudine)Ca atare, este obiectivul turistic principal al miilor de vizitatori veniti sa se odihneasca in statiunile de pe cursul superior al Oltului. Zona din jurul lacului formeaza o rezervatie complexa, geologica şi floristica.

Lacul Fantanele

Lac

Lacul Fantanele se afla langa statiunea Belis- Fantanele la peste 990 de metri si este inconjurat de relief carstic.

Lacul Floroiu

Lac

Lacul Floroiu este un lac antropic cu scop hidrologic situat in apropiere de Valea Draganului cu scop de combatere a viiturilor si de acumulare de apa pentru uzina Remeti.

Lacul Coada Lacului Lesu

Lac

Coada lacului Lesu este un lac preferat de turisti atragand an de an un numar in crestere de turisti.

Lacul Tarnita

Lac

Lacul Tarnita este un lac de acumulare construit pentru a produce energie electrica, dar recunoscut si pentru activitati gen schi nautic, pescuit, concursuri de inot.

Lacul Capra

Lac

Lacul glaciar Capra este un lac alpin piscicol cu altitudinea cea mai ridicata din Romania situat in masivul Fagaras.

Lacul Balea

Lac

Lacul glaciar Balea este cel mai mare lac glaciar din Romania fiind de asemenea situat intr-o rezervatie stiintifica.