Staiune Turistica din Romania

Statiunea Turistica Paltinis

Turistica

Statiune turistica permanenta situata la 32 km sud-vest de Sibiu. Este situata la altitudinea de 1442 m într-o padure de conifere, în Muntii Cindrel.
Climatul montan, cu aerul ozonat, recomanda statiunea pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benigna.
Partia de schi de pe Muntele Oncesti dispune de telescaun, teleschi si baby - lift.

Statiunea Turistica Baisoara

Turistica

Statiunea este situata la obarsia paraului Gera (izvor al vaii Ierta), pe culmile ce pleaca spre est din varful Buscat (1676 m), pe teritoriul comunei Baisoara (jud.Cluj), la 46 de grade si 32 de minute latitudine nordica si 23 de grade si 19 minute longitudine estica, la o altitudine cuprinsa intre 1200 si 1400 m, hotelul fiind situat la 1345 m (si nu la 1385, cum figureaza in multe locuri, de fapt altitudinea vechii cabane). Privelistea este larga, deschisa spre Campia Transilvaniei, Cheile Turzii si spre zari mai departate, in conditii de vizibilitate buna putându-se admira munţii Maramuresului, Ţibleş, Rodnei, Calimani si Fagaras iar uneori si Carpatii Padurosi, Gutaiul, Suhardul, Gurghiul, Muntii Harghita, Ciucaşul. De pe varfurile din apropierea statiunii se vad pe cer senin si Sureanul, Parangul si Retezatul, iar in conditii exceptionale, chiar Tatra Inalta.

Stațiunea turistică Colibița

Turistica

Statiunea turistica Colibita este un obiectiv turistic de la Valea Bistritei unde se pot practica ciclismul montan, caiac, pescuit sau plimbarile in natura.

Stațiunea Pasul Tihuța

Turistica

Pasul Tihuta este considerat a fi printre cele mai dificile trecatori montane din Europa si a fost din timpuri foarte vechi calea de legatura dintre Moldova si Transilvania.

Stațiunea Stâna de Vale

Turistica

Statiunea Stana de Vale este una dintre cele mai frumoase si renumite statiuni turistice din Romania.