Gradini din Romania

Gradina Botanica

Gradina

Infiintata in 1920 de catre prof. dr. Alexandru Borza, pe o suprafata de 14 ha gradina cuprinde 11.000 de exponate (arbori si plante reprezentative de pe toate continentele) si un ierbar de 57.000 coli. Complexul de sase sere adaposteste plante tropicale si subtropicale. Spatiul este impartit in mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal, fiecare cu specificul sau. In Gradina romana, cunoscuta si sub denumirea de Gradina lui Pliniu, cresc plantele care cresteau in orasele si satele romane.

Gradina Zmeilor

Gradina

Formata printr-o serie de prabusiri in pachete de conglomerate si gresii miocene, rezervatia cuprinde un ansamblu geomorfologic cu elemente bizare, coloane verticale, ciuperci, pietre oscilante etc., modelate de-a lungul timpului de factorii exogeni si botezate dupa expresivitatea formelor pe care le imbraca in Eva, Fata Catanii, Zmeul si Zmeoaica, Mosul, Degetelul, etc.

Gradina Botanica

Gradina

In suprafata de cca. 25 ha, a fost amenajata in incinta ansamblului arhitectural al resedintei familiei Wesselenyi incepand cu anul 1968, la initiativa cercetatorului iubitor de frumos, profesorul Vasile Fati
In incinta Gradinii Botanice, in premiera pentru Romania, in anul 1978, s-a pus in practica proiectul semnat de arhitectul Valentin Zisu si inginerul Liviu Vasile Pop, prin realizarea acvariului si palmarului, doua constructii cu o arhitectura si o structura de exceptie (structura geodezica unica in tara la acea vreme, folosita pentru spatii de utilitate publica).

Gradina Botanica

Gradina

Gradina Botanica

Gradina

Gradin Trandafirilor Fratii Buzesti

Gradina