Statiuni Balneo din Romania

Statiunea Balneo Someseni

Balneo

Baile Someseni sunt situate in partea estica a Clujului, la aproximativ 4 km de zona centrala. Aflate la o altitudine de 360 m, baile stau pe un masiv de sare situat la mica adincime. Gratie virtutilor lor terapeutice, numeroasele izvoare minerale cu ape bicarbonate, cloruro-sodice si radioactive ofera posibilitati de tratare a diferitelor boli.

Statiunea Balneo Baita

Balneo

Statiune balneoclimaterica, situata la 265 m altitudine, in apropierea satului cu acelasi nume, are o existenta milenara, atestata de dovezi privind folosirea apelor minerale inca din vremea romanilor. Climatul bland, cele doua izvoare minerale hipotermale (18-20 grade Celsius) bicarbonate, slab clorurate si sulfuroase sunt indicate in special pentru tratarea bolilor de piele si a bolilor reumatice.

Statiunea Balneo Ocna Dejului

Balneo

Situata la o altitudine de 320 m, statiunea dispune de o serie de piscine amenajate pe locul unei vechi exploatari de sare. Apa acestuia are o concentratie de pana la 250 g/l, fiind indicata in special in tratarea afectiunilor reumatice.

Statiunea Balneo Turda

Balneo

Se afla intr-o zona depresionara inconjurata de paduri, in partea de sud a municipiului Turda, la o altitudine medie de 360 m. Baile datand din vremea romanilor au fost mentionate inca din Evul Mediu si pana la sfarsitul secolului al XVII-lea sub numele de "Ocnele de sare de la Turda". Cele mai importante lacuri din statiune sunt: Lacul Roman, Lacul Privighetoarea etc. Statiunea este recomandata in tratarea diferitelor afectiuni, in special celor ale aparatului locomotor.

Statiunea Balneo Vulcan Bai

Balneo

Statiune balneoclimaterica de interes local, cu climat de dealuri, sedativ si cu ape minerale de sonda, clorurate, sodice, calcice, iodurate, bromurate, magneziene, cu mineralizare totala de 73,59/litru, asemanatoare apelor minerale de la Baile Govora. Vestigii arheologice.

Statiunea Balneo Bughea de Sus

Balneo

Statiune balneoclimaterica de interes local, cu activitate sezoniera. Este situata la 590 m altitudine, la poalele de SE ale Muntilor Iezer. Factori balneari: - ape minerale sulfuroase, clorurate, unele iodurate, sodice, hipotone.

Statiunea Balneo Baile Bradetu

Balneo

Statiune balneoclimaterica de interes general, cu activitate permanenta. Este situata la 624 m altitudine, pe cursul superior al râului Vâlsan, în depresiunea Bradetu. Factori balneari: - ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, hipotone; - ape minerale sulfuroase, etc.

Statiunea Balneo Bala

Balneo

Statiunea balneara Bala, de interes zonal, cu izvoare de ape minerale sulfuroase, oligominerale, termale (23,5 - 29,5 grade Celsius) si namol terapeutic este indicata pentru tratarea afectiunilor reumatismale, ginecologice si ale aparatului locomotor, precum si a gastritelor, insuficientei hepatice, a bolilor renale. Debite: 86,0 mc/zi - 1272 mc/zi; din totalul surselor din statiune se exploateaza numai 4 foraje.

Statiunea Balneo Baile Jibou

Balneo

Microstatiune balneara, sunt cunoscute pentru efectele terapeutice ale apelor sulfuroase, sulfatate si clorurate in tratarea afectiunilor hepato-biliare, gastro-intestinale si reumatismale.

Statiunea Balneo borsec

Balneo

Vestita statiune balneoclimaterica intre Muntii Giurgeului si BistriteiApele minerale de aici au fost cunoscute si recomandate pentru actiunea lor tamaduitoare de medicul italian Burcella inca din 1594. Apa de Borsec este si o placuta apa de masa. Recunoasterea internationala a calitatilor terapeutice a apelor minerale a fost confirmata prin acordarea unor prestigioase distinctii