Cascade din Romania

Cascada Cailor

Cascada

Este situata in apropiere de statiunea turistica Borsa in Complex, in partea de NE a Muntilor Rodnei. Apa adunata dintr-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros, in mai multe trepte, rezultand o minunata cascada. Este accesibil din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei.

Cascada Sipot

Cascada

S-a format pe paraul Nadosa, afluent de stanga al raului Sapanta, in sectorul de defileu. Reprezinta o spectaculoasa cadere de apa de cca 10 m inaltime dar cu debit foarte mare. Spatiul rezultat prin eroziunea de la baza cascadei are aspectul unui mare lac involburat. Accesul se poate face si cu masina dinspre localitatea Sapanta sau pe jos dinspre Pasul Huta.

Cascada Covatari

Cascada

S-a format in sectorul de defileu, unde apa are o cadere printr-o strunga, de cca 20m. Poate fi admirata atat de sus, cat si de la baza unde aerul este puternic imbibat cu vapori de apa rezultati prin caderea tumultoasa.

Cascada Strungi

Cascada

Cascada are cca 20 m inaltime, apa se imprastie sub forma unei perdele, iar in timp de iarna ingheata, rezultand un peisaj de vis.

Cascada Macarlau

Cascada

Reprezinta o cascada mai grau accesibila dar in acelasi timp spectaculoasa, fiind situata pe traseul dinspre Valea Macarlau spre Varful Toroiaga

Cascada Pisoaia

Cascada

Cascada Iadolina

Cascada

Cascada Iadolina se afla la 6 km de lacul Coada Lacului si incanta turistii prin caderea sa in trepte. Pentru a ajunge insa la cascada Iadolina turistii trebuie sa treaca prin traseul anevoios al Vaii Iadului.

Cascada Evantai

Cascada

Cascada Evantai din zona Vaii Galbene, judetul Bihor impresioneaza prin curgerea apei in forma de evantai de la o inaltime de 7 metri.

Cascada Moara Dracului

Cascada

Cascada Moara Dracului din judetul Bihor este o cascada in trepte ce formeaza un peinsaj aparte pentru turisti

Cascada Răchiţele. Cascada Vălul Miresei

Cascada

Cunoscuta si dupa denumirea de Valul Miresei, cascada Rachitele este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania.