Pesteri din Romania

Peștera Râșnoavei

Pestera

Pestera Rasnoavei ce se afla in muntii Postavaru este inclusa in pesterile cu nivel ridicat de dificultate.

Peştera Veterani

Pestera

Pestera Veterani din zona Dubova este singura pestera cartata integral din lume, iar importanta acestei pesteri dateaza inca de acum 400 000 de ani.

Pestera Batranului

Pestera

Pestera Batranului din muntii Padurea Craiului se remarca prin etajarea trasata pe mai multe nivele.

Peştera Micula

Pestera

Pestera Micula din judetul Bihor se afla in apropiere de pestera Ursilor. In pestera Micula se afla lacul in care pluteste calciul flotant in sala Lacul Rozelor al acestei pesteri.

Peștera Jgheabul lui Zalion

Pestera

Pestera Jgheabul lui Zalion este considerata a fi cea mai dificila pestera din tara. Pestera din Bistrita Nasaud este un exemplu de gol tectonic, vizitarea pesterii putand fi efectuata doar de catre speologi.

Peștera Tecuri

Pestera

Pestera Tecuri din Hunedoara are stalagmite unice in Romania si este declarata monument al naturii, vizitarea pesterii putandu-se face doar cu aprobare.

Peștera Popovăț

Pestera

Pestera Popovat cunoscuta si sub numele de Megiurca din Cheile Carasului din Muntii Aninei a fost descoperita in 1890 in timpul unei dinamitari cand s-a deschis o intrare in pestera.

Peștera Puciosului

Pestera

Pestera Puciosului se remarca prin emanatiile de gaz din urma unor eruptii vulcanice. Pestera emana gaze de hidrogen ceea ce ii confera caracter de unicitate printre pesterile din Romania.

Peștera Buhui

Pestera

Pestera Buhui din Caras Severin este considerata a doua ca marime din zona Banatului. Conform dtr.ro pestera are cel mai lung traseu de apa subteran din Banat.

Peștera Cloșani

Pestera

Pestera Closani este o pestera ce starneste curiozitati prin speologi. Laboratul de cercetari biospeologic analizand speciile gasite in aceasta pestera.